HappyPeople

HappyPeople is een voorstelling over depressie en angststoornissen. Veel mensen die zelf niet depressief zijn, kennen wel mensen die dat zijn en worden met de gevolgen geconfronteerd. Dat leidt vaak tot ongemakkelijkheid…

“Je wordt vanaf het eerste moment gegrepen door de actrices door hun zeer realistische spel. Alles wat er speelt tussen en bij mensen met een depressie wordt benoemd, niets blijft onuitgesproken. Dat maakt dat het diep binnenkomt en je als toehoorder volledig uit je comfortzone wordt getrokken. Heel indringend en prachtig neergezet!“
Nathalie Kelderman – directeur Depressievereniging Nederland

HappyPeople speelde al in de Verkadefabriek, voor specialistisch publiek bij de Depressie Vereniging Nederland, Interakt Tiel, opleidingen van het Koning Willem I College in Den Bosch en de Huisartsenopleiding Amsterdam, als openbare voorstelling in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (première) en Dolhuys Haarlem.

Speeldata

N: “Ik ben jaloers op dat meisje dat sprong.
Op de man gevonden in het water.
Op de vrouw roerloos op het bed.
Ik wil alleen maar dat het ophoud.”
(stilte)
L: Ik denk dat een hondje je goed zal doen.
Bedenken we samen een leuke naam.
Als het een jongetje is “Snor” bijvoorbeeld.

“HappyPeople is een sterke indringende voorstelling die zorgt voor een intens beeld van de gevoelens en dillema’s van mensen die met depressiviteit te maken hebben en hun naasten. Ontroerend, heftig maar ook met een grappige noot.”
Stefan Groothuis – Winnaar van de gouden medaille op de 1000 meter schaatsen in Sotsji

“HappyPeople” komt recht uit het hart en laat zien waarom we depressieve mensen niet los moeten laten. Een aangrijpende reis door een gekweld bestaan”
Mieske van Eck – Brabants Dagblad

Interview met regisseur Natasja d’Armagnac: https://www.facebook.com/video.php?v=766158093467925

Concept en spel: Narhea Goossens en Laura Hagt
Concept en regie: Natasja ‘d Armagnac
Tekst: Natasja ‘d Armagnac
Dramaturgie: Eric Alink / Jur van der Lecq
Productie: Hein Eberson

Sally & Molly werkt samen met Kracht van Beleving, een theaterbureau gespecialiseerd in zorggerelateerde thema’s; over de beleving van psychische aandoeningen, chronische ziektes, beperkingen en (mantel-)zorg.  
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van theater als middel om te leren, om de beeldvorming te verbeteren, of om te verbinden/veranderen?
Neem vrijblijvend contact op. We denken graag met u mee over de organisatie van uw bijeenkomst

 

voor informatie en boekingen 
Jolanda Seinen
t:06 431 427 60


Reacties zijn gesloten.